Eksploro

Këshilla Hiking &
Guida

Vende shplodhëse dhe relaksuese të arritshme nga çdo grupmoshë. Nivele të ndryshme vështirësie duke filluar nga më të lehtat deri tek ato të vështirat. Peisazhe të pa zbuluara nga turistët dhe dashamirësit e natyrës.

 • Grupe dhe ture individuale
 • Ture udhëzues për shkollat
 • Udhëtime shumëditore

1. Ecje në malet e Rubikut

Rruga: Katundi i Vjeter-Eko-hotel Marub - Piktogramet - Marianne Graf Point - Rrënojat e Kalasë së Judejve - Bujtina Biba - Kisha e Rubikut

Vështirësia: e lehtë deri në të mesme.

Kohëzgjatja: 7 orë përfshirë ndalesat dhe vizitat.

Karakteristikat: Peisazh panoramik, kulturë, histori, traditë, aspekte gjeologjike.

2. Ecje për në Grykë Orosh- Nënshejt- Bjeshkët e Oroshit.

Rruga: Ish Abacia - Grykë Orosh - Sarajet – Nënshejt – Bjeshkët e Oroshit.

Vështirësia: e lehtë deri në të mesme

Kohëzgjatja: Një ditë e plotë përfshirë ndalesat dhe vizitat.

Karakteristikat: Peisazh panoramik, kulturë, histori, traditë, aspekte gjeologjike, jeta në fshat, florë interesante.

3. Ecje në Mirditë


Dita 1. Infokulla- Katund i Vjeter Eko-hotel Marub - Piktogramet - Marianne Graf Point- Rrënojat e Kalasë së Judejve - Bujtina Biba - Kisha e Rubikut - Katundi i Vjetër.
Dita 2. Orosh- Kisha e Oroshit-Sarajet-Nënshejt-Ndërshenë.
Dita 3. Kurbnesh-Kroi i Bardhë.
Dita 4. Spaç- Kantina e Arbrit- Eko-hotel Marub.
Dita 5. Domgjon-Gurra e Domgjonit- Munellë.

4. Zbuloni një pjesë unike të Shqipërisë së vjetër.

Kohëzgjatje: 4 ditë për alpinistë me përvojë

Persona: Maksimumi 16

Dita 1: Ngjitje nga Katundi i Vjetër në Malet e Rubikut- Piktogramet- Rrënojat e Kalasë së Judejve - Udha Paqes - Infokulla.
Dita 2: Arritja në Orosh - vizita në Kishën e Oroshit dhe rrënojave të manastirit- ngjitja tek rrënojat e Sarajeve, ku ka qënë themeli i familjes Gjonmarkajve (Familja Princërore dhe udhëheqëse e Mirditës). Vazhdimi në Nënshejt, si një vend alpin i mrekullueshëm. Kthimi në Eko-hotel Marub.
Dita 3: Shulbatër- Gurrë e Madhe dhe e Vogël – soditje e kullave të vjetra prej guri – Vizitë në Rripe me një pamje të mrekullueshme – akomodim në Kullën Marianne-Gjini.
Dita 4: Shulbatër - Agroturizëm Sofra Thkellës- Spaç - ish Burgu i Spaçit. Kthimi në Eko-hotel Marub.

5. Udhëtimi i plotë Shqipëri-Kosovë - Përmes kanioneve të Ballkanit (7 ditë)

Dita 1: Krujë: vizitë në Muzeun e Skenderbeut dhe Pazarin e vjetër - në vazhdim vizitë në Infokulla në Rubik.
Dita 2: Ecje nga Katundi i Vjetër në malet e Rubikut - Piktogramet - Rrënojat e Kalasë së Judejve- Kisha e Rubikut- Udha e Paqes.
Dita 3: Mbërritje në Shulbatër - shëtitje përgjatë kullave të mrekullueshme prej guri në Mishtër- nata në Shulbatër.
Dita 4: Pas mëngjesit, largimi nga Shulbatër për në Prizren dhe më pas përmes grykës së Rugovës në Bogë.
Dita 5: Ecje në peisazhin alpin në Shkrel - Bogë
Dita 6: Bogë-Pejë- Manastiri i Deçanit - Gjakovë - kalojmë kufirin në Tropojë- Fierzë- me traget nëpër grykat më interesante të Ballkanit- Akomodim në Shkodër.
Dita 7: Vizitë në Shkodër e më pas largimi për në Rinas.

6. Shqipëria e panjohur, interesante

Kohëzgjatja: 6 ditë - për alpinistë me përvojë

Persona: Maksimumi 10

Dita 1: Katund i Vjetër- Ekohotel Marub- Piktogramet- Marianne Graf Point- Rrënojat e Kalasë së Judejve- Bujtina Biba- Kisha e Rubikut - Infokulla - Katundi i vjetër.
Dita 2: : Katund i Vjetër- Kisha Orosh- Grykë Orosh- Sarajet- Nënshejt- Katund i Vjetër.
Dita 3: : Katund i Vjetër- Shulbatër- shëtitje nëpër kullat e vjetra të mrekullueshme- akomodimi në Shulbatër.
Dita 4: : Shulbatër - Bulqizë - Kulla Hupi - udhëtim me mushka në Malin e Skënderbeut- Kulla Hupi.
Dita 5: : Kulla Hupi- udhëtim me makinë për Tërnovë- ecje për tek Liqeni i Zi- Tërnovë- Kulla Hupi.
Dita 6: : Kulla Hupi- kthimi për Tiranë

Kontakt

Infokulla Mirdita

 • Rubik, Shqipëri
 • Oraret e aktivitetit: 9:00 - 17:00 
 • Email: info@hikingmirdita.com
 • Informacione të mëtejshme:
  (+355) 69 560 29 70
   

Hiking Mirdita

Na ndiqni në rrjetet sociale.

Sponsorizuar nga AAP - Marianne Graf

Hiking Mirdita © 2018. Zhvilluar nga iNSmart Code.

TOP